15 Mart 2014 Cumartesi

Özlem Tekin Kargaları İyi Besleyemedi Mi ?

Türkçe Rock müziğin kilometre taşlarından biri olan Özlem Tekin bildiğiniz gibi 7.stüdyo albümü 'Kargalar'ı bundan tam 1 yıl önce piyasaya çıkardı. Össan Deneç aranjörlüğünde hazırlanan albümde 5 yeni şarkı 2 eski şarkının yeni düzenlemesi ve 3 şarkının remixi bulunuyor.Heavy Metal tarzındaki albüm dinleyici kitlesi tarafından oldukça beğenilmiş, çıkış şarkısı olan 'Kargalar' sosyal medyada epey konuşulmuş ve paylaşılmıştı. Kargalar,Özlem Tekin'in bugüne kadar çıkarmış olduğu en sert albüm olmakla birlikte sadece Özlem Tekin albümleri içinde değil genel olarak Türkçe Rock etiketiyle piyasaya sunulan işlerin epey üstünde bir sertlikte olmasıyla benzer zamanlarda çıkan diğer albümlerden sıyrılmayı başardı.Sertlik mevzusuna bu kadar takılı kalmamızın sebebini yine Özlem Tekin bir röportajında kendi cümleleriyle çok net anlatıyor aslında 'Sert soundla ağlamak Türkçe rock olmuş. Müziğiniz sert, cayır cayır gitar çalıyorsunuz ama nerede bu müziğin ideolojisi?' diye soruyor Özlem Tekin. Bence son derece haklı.Arabeskin aslında ölmediği sadece şekil değiştirip önümüze tekrar sunulduğuna dair uzun görüşlerimi bir başka yazıda ele alacağımdan bu mevzuyu şimdilik burada kapatıyorum.



Aslında bu albümden çok fazla umutluydum. Hem Özlem Tekin'in sarsıntılı görünen kariyerine güzel bir ivme kazandıracağını düşündüğümden hem de bu albümün,gidişatını
hiç iyi bulmadığım Türkçe Rock'ı bir silkeleyip kendine getirebilme ihtimalinden dolayı. Özlem Tekin Türkçe Rock müzik için önemli bir figürdür.Kargalar albümü ile bu kötü giden seyri düzeltebilirdi ama olmadı. Peki bunun sebepleri nelerdi bu yazıda biraz buna değinmeye çalıştım.

İlk başlarda şarkının çeşitli sansürlere takıldığı dedikodusu kulislerde yayıldı. Powertürk Tv'nin 'Kargalar' şarkısının sözlerini sert bulduğu gerekçesiyle klibi yayınlamak istemediği iddia edildi. İnternetin hayatımıza bu kadar dahil oluşundan sonra bir televizyon kanalında klibin yayınlanmaması Özlem Tekin'e çok bir şey ifade etmediğinden olsa gerek Tekin,bu konuyla ilgili ' Bence bu çeşitliliği kucaklayamayanların sorunu. ' yorumunu yapmıştı. Tam albümün tanıtım arefesinde Tekin'in ayağını kırması ve uzun süre sahalardan uzak kalması, Mayıs sonunda patlak vermesiyle beraber ülke gündemini bir anda değiştiren Gezi Direnişi, yine Tekin'in artık Bodrum'da daha sakin bir hayatı yaşamayı tercih etmesi gibi sebepler 'Kargalar' albümünün hak ettiği değeri görmesine engel sebepler olarak sıralanabilirdi.
Tabi ki kafamın içinde dönüp duran sorular var. Yıllardır aldığı en sık eleştiri ' Sert albümler yapmıyor ' olan ( ki sertlik son derece görece bir kavram ) Özlem Tekin'in böylesine kafaya balyoz gibi inen bir albüm hazırlayıp neden devamını getirmekte bu kadar tökezlediği şahsım tarafından çok merak edilen bir soru. Yine bir röportajında ' Türk Rock müziğini daha yukarılara taşıyacak bir albüm yaptık. ' diyen savaşçı ruhlu kadının neden bu söyleminin altını doldurmadığı, neden hala İstanbul,Ankara ve İzmir'de adam akıllı lansman konserleri vermediği,neden ilerleyen yaşına rağmen hala genç bir kız gibi görünen fiziğiyle şöylesi bir albüme 2. bir klibi çekmeyi çok gördüğü sadece benim değil dinleyiciler tarafından da cevabı oldukça merak edilen sorular.

Umudumuzu bir başka Özlem Tekin albümüne mi saklamalıyız ? Gerçekten cevapları bilmiyorum. Özlem Tekin'in kendisinin de bu soruların cevabını bildiğini sanmıyorum. Daha doğrusu bunları düşünmekle vakit kaybetmiyordur büyük ihtimalle. Sanırım biz dinleyicilerin bu albüm için Özlem Tekin'e ve emeği geçen herkese teşekkür etmekten başka yapabileceği bir şey yok. O zaman albümdeki favorilerimden biri olan 'Dünyam' şarkısıyla yazıyı bitiriyorum. Sıkı durun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder