10 Nisan 2014 Perşembe

Doyumsuz Bir Albüm!

Albüm henüz satışa bile sunulmadı. CD'yi elimize alamadık. Kartoneti okuyamadık fakat öyle bir albüm olmuş ki üzerine yazmak için öyle sindirmeyi, haftaları devirmeyi beklemedim.

Pop müziğin en duygulu seslerinden Hazal 5. solo albümü 'Aşktan Bıçak'ı dijital platformlarda satışa sundu. Fono Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşan albümün şarkıları sosyal medyada çıktığı ilk saatlerden itibaren beğeni toplamayı başardı.Kariyerinin zirvelerinde dolaşırken yarım kalan konservatuvar eğitimini tamamlamak ve mesleğini bu bağlamda daha iyi sürdürmek isteyen Hazal bu uzun araya dayanamayıp 2009 yılında 'Geriye Dönme' ismini verdiği ve içinde çok güzel şarkılar
barındıran bir albüm yayınlamıştı.Uzun aralar vermesine alışık olduğumuz Hazal'ın yeni albümü açıkçası ilk bitirişte bu araya değmiş dedirten cinsten bir albüm olmuş.

Hazal'dan genelde '90'ların en sevilen seslerinden biri olan Hazal...' diye bahsedilir. Bu dinleyicide Hazal'ın sadece 90'larda aktif olduğu ve o dönemde iyi işler yaptığı izlenimini uyandıran bir etiket olabilir diye düşünüyorum. Bu yüzden böyle etiketlemelere lüzum yok. Eğer ki şarkıcı başarılı bir
iş yaptıysa bunu alkışlamak lazım. 90'lardaki başarının sürüp/sürmediğini incelemek çok başka bir konunun yazısı olabilir fakat buna da gerek yok. Neticede müzik piyasasının 90'lardaki dinamik dönemlerini yaşamadığı bir gerçek.O yüzden albümleri artık dönemine göre incelemek lazım.
Açılış şarkısı Hazal'ın sesine çok yakıştırdığım temposu yüksek 'Kutup Yıldızım' . Sözleri ve müziğiyle içinizde baharlar açtıracak bir şarkı olmuş. Albüme daha iyi bir giriş olamazdı diye düşünüyorum. Kesinlikle yaz aylarına doğru bir klip gelmesi gerekiyor bu şarkıya.'Sürgün Aşkımız' daki Günay Çoban & Hazal işbirliğini bu albümde albümün çıkış şarkısı olarak düşünülen 'Aşktan Bıçak' şarkısında görüyoruz. Şarkının ismini dahi duyduğunuzda bıçağın ucunun kalbinize yavaştan yavaştan saplanması olası. Bir de dinleyince büründüğünüz ruh halini düşünün ki eyvah :) Yine kıpır kıpır ve melodisiyle dillere pelesenk olacağına emin olduğum 'Nerelerdeydin' esasında sözleri ve genel havası itibariyle Türk Popunda çok aşina olduğumuz şarkılardan biri olmasına rağmen Hazal'ın yorumculuk gücüyle muadillerinden bir tık önde olacak gibi duruyor. Hazal'ın kariyerinin en önemli ve 90'larda kalmayıp bugünlere taşınabilmiş güzel şarkılarından biri olan 'Elden Yar Olmaz' ise cilveli akustik haliyle kendini bir kez daha sevdirecek sanırım. Albümü dinleyip yorumlayanların ilk dinleyişte vurulduğu şarkılardan biri olan 'Kırık' tan sonra sular tekrar hareketleniyor. Enerjik yapısıyla insana pozitiflik depolayan 'Sayende' albümde en sevdiğim şarkılardan biri oluyor. Şarkı biter bitmez 'Oh be!' dediğimi hatırlıyorum :) Ama bir dakika...Etrafımdaki bütün sesleri susturasımın geldiği ve en ufak bir detayını bile kaçırmak istemediğim bi şarkı başlıyor adı 'İzi Kalır'. Demin dediğim 'Oh Be' ye şimdi bide 'Budur işte!' ekleniyor. Muhteşem bir beste,bu besteye nakış gibi işlenen sözler ve tabi ki Hazal'ın doyumsuz yorumu.8.şarkıya uzunca bir süre geçemedim bu şarkı yüzünden :) Bir Burçak Durak şiiri olan 'Güvercinler Uçabiliyor Mu ?' içerdiği mesajlarla birlikte şarkıcının içli haykırışıyla beğenimi topluyor. Diğer bombalar arasında çok fazla şans vermediğim 'Gecemin Düşü'nün ardından yine hareketli bir şarkı olan 'Aşk Her Şeye Hakim' albümü gülümseyerek bitirmenize vesile oluyor.

                                 
 
 
Bu albümün beyni olarak gösterebileceğimiz Dost Bilen Kırım'a teşekkür etmeden olmaz. Hazal'ın pürüzsüz sesine yakışacak çok güzel bir repertuvar oluşturmuş.Güçlü bir kalem olarak ilerleyen zamanlarda başka isimlerin albümlerinde de görebileceğimizi düşünüyorum Dost Bilen Kırım'ı. 5 yıllık ara her ne kadar tüketim hızının ayyuka çıktığı şu dönemlerde epeyce uzun gibi gözükse de üretilen bu albüm, Hazal'ın dışarıdan istikrarsız gibi gözüken kariyerini yeniden yükseklere taşıyacak şarkılara sahip. Hazal'ın üstün yorumculuk yeteneğine alkış tutmakla beraber, eserlerde payı geçen herkesin de duygusuna ve yüreğine teşekkür ediyorum. Ortaya güzel bir Türkçe Pop albümü çıkmış. Umarım canlı enstrümanlarla hazırlanmış bu albümün şarkılarını canlı canlı dinlemek nasip olur.

Dikkat Çektiklerim: Aşktan Bıçak,Nerelerdeydin,Güvercinler Uçabiliyor Mu ?,Sayende
Favorilerim: İzi Kalır,Kutup Yıldızım.
Bu da albümü yasal dinleme linkimiz olsun.
https://www.ttnetmuzik.com.tr/#/album-Asktan_Bicak-304142

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder